Naruto Fan-Club Romania
Bine ai venit!
Sperăm să te distrezi pe forumul nostru.

Sfat: Pentru a avea acces la toate informațile forumului si pentru a face parte din comunitatea noastră, te rugăm sa te înregistrezi.
Naruto Fan-Club Romania
Bine ai venit!
Sperăm să te distrezi pe forumul nostru.

Sfat: Pentru a avea acces la toate informațile forumului si pentru a face parte din comunitatea noastră, te rugăm sa te înregistrezi.

Naruto Fan-Club Romania

Un forum tematic Naruto dedicat experienţei unice de a deveni un ninja!
 
PortalAcasaUltimele imaginiCăutareConectareÎnregistrare
Boruto episodul 154 îl puteți găsi AICI

 

 Mitologii si legende

In jos 
+4
Katoka-chan
Gekiro
Damaris
XanoTHEr.
8 participanți
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
XanoTHEr.
Chunin Konoha
Chunin Konoha
XanoTHEr.


Ryo : 683
Likes : 36

Mitologii si legende Empty
MesajSubiect: Mitologii si legende   Mitologii si legende Icon_minitimeLun Feb 03 2014, 22:28

Istoria Secreta


Dragonii


„Pentru a lichida popoarele, se începe prin a le altera, prin a le şterge memoria. Le distrugi cărţile, cultura, istoria şi altcineva le scrie alte cărţi, le dă o altă cultură, le inventează o nouă istorie. Între timp poporul începe să uite ceea ce este şi ceea ce a fost, iar cei din jur îl vor uita şi mai repede; limba nu va mai fi decât un simplu element de folclor care, mai devreme sau mai târziu, va muri de moarte naturală.” Concluzia este ca renastem din resturi aruncate val vartej prin istorie...

Cine nu a auzit de creaturile mitologici raspandite prin filme, jocuri, povesti, povestiri si legende, acele creaturi numite dragoni. Ideea este ca nu sunt ca acele creaturi intalnite i filme sau jocuri de calculatir, dar fiecare poveste are un strop de adevar in esenta.

Aceste creaturi sunt raspandite pe tot globul in legendele si mitologiile diferitelor popoare. De la mayasi (Quetzatcoatl) la chinezi (Dragonul chinezesc), din Biblie (Leviathan) pana la mitologiile elene (Hydra). Acestia au diferite roluri, infatisari si aspecte (pozitive sau negative). Sunt gardieni ai comorilor pretioase, deschizatori de drumuri, si totodata cei care tin cheile misterelor. Privind diferite teorii despre acestia putem spune ca acestia sunt oarecum legati de un Element anume cum ar fi Focul, Apa, Aerul si Pamantul. Acest lucru poate aparea si in infatisarea lor, spre exemplu Serpii sau Dragonii apelor sau ai Pamantului.
Alta ipoteza privitoare la aceste fiinte magice ne spune ca acestia sunt de doua feluri. Dragonii "buni" : acei Dragoni care sunt de partea Luminii, ai puritatii, fiind infatisati ca purtand o pereche de aripi de lebada. Si acei Dragoni "rai" : dragoni detinand o pereche de aripi de liliac fiind dragoni razbunatori, malefici, de partea intunecata facand parte (Balaurul si/sau Zmeul din mitologia romaneasca).

Cativa Dragoni din diferite mitologii :


  • Iason furand Lana de Aur pazita de un Dragon - "Legendele Olimpului" - Dragonul fiind vazut in ipostaza de pazitor al unei comori.


  • Quetzalcoatl - Zeul aztec infatisat ca un Sarpe cu pene


  • Hydra - "Legendele Olimpului" - Dragon/Sarpe al Apei


  • Leviathan - Sarpe/Dragon al Apei regasit in Biblie


  • Dragonul chinezesc


  • Jormungand - mitologia nordica


Aceste fiinte sunt foarte des intalnite si acestea fiind foarte populare, gasindu se aproape pe fiecare continent, fiind vazuti deseori in diferitele mitologii traind in apele marilor sau oceanelor, in aer, sau pe/in Pamant.
Aceste fapturi au ajuns sa fie dezbatute si de catre oamenii de stiinta spunand despre acestia ca de fapt Dragonii ar fi fost vechii dinozauri care au calcat odata pe acest Pamant.


Dragonii de apa:

Mitologii si legende Zp6s


Dragonii de Apa dupa cum spune si titlul acestei categorii sunt aceia care sunt strans legati de Apa, de Mari si Oceane, de Lacuri sau Rauri, depinde de "specie". Aceste fiinte traiesc in adancul Apelor. Acestia au o forma diferita fata de Dragonii obisnuiti, avand de obicei forma unor serpi colosali. Unii dintre acesti Dragoni as putea spune ca este Phaya Naga (India), Leviathanul biblic, Hydra, Jormungand al nordicilor si asa mai departe. Acesti Dragoni, Serpi ai apelor sunt intalniti chiar si in Africa si in bazinul Amazonului. Nu au aripi, deoarece traiesc in ape, dar unele legende spunandu ne ca detinand o pereche sau mai multe de inotatoare care le ajuta sa traiasca in mediul acvatic.


Dragonii de pamant :

Mitologii si legende Tvoa


Acesti Dragoni sunt stransi legati de Elementul Pamant, traind in/pe Pamant. Acestia fiind stransi legati de "mediul terestru" nu detin o pereche de aripi. Culoarea pielii este pamantie, neagra, cu nuante de verde sau maro, aceste culori reprezentand Pamantul. De multe ori au infatisarea unui Sarpe colosal care traieste in grotele care le formeaza acesta in Pamant. Au solzi la fel ca ceilalti si/sau tepi, uneori detinand si o pereche de "coarne". Acestia traiesc in adancurile Pamantului pazind comorile ingropate. Prefera zonele de munte sau zonele stancoase sau impadurite.

Dragonii de aer :

Mitologii si legende Ajzc


Acestia sunt stransi legati de Elementul Aer, detinand o pereche de aripi si traind in Cer, printre nori. De multe ori pot fi vazuti neavand aripi dar brazdand cerul cu usurinta si cu viteze extraordinare. Traiesc in zonele unde altitudinile ating cote maxime, unde Pamantul este mai aproape de Cer.

Dragonii de foc:

Mitologii si legende Mi3i


Acestia sunt stransi legati de Elementul Foc si pot spune despre acestia ca sunt "maestri", detinand puteri inimaginabile. Se ocupa cu spiritualitatea si cu toate elementele legate de acesata. Sunt foarte rar vazuti, numai cei mai mari oameni maestrii, preotii tibetani putand lua contact cu acestia. Nu stiu daca pot incadra aici Dragonul Chinezesc, dar am sa o fac deoarece acesta este un maestru al spiritualitatii.




Acestea fiind spuse, lectura placuta. daca aveti ceva de adaugat, de comentat, de spus, daca aveti nelamuriri, postati aici intrebarea voastra. De asemenea va rog sa imi spuneti daca doriti sa continui cu aceste mituri, legende, mitologii .


Ultima editare efectuata de catre Kakashi-san in Lun Feb 03 2014, 23:50, editata de 1 ori
Sus In jos
Damaris
Kaigai
Kaigai
Damaris


Ryo : 0
Likes : 27

Mitologii si legende Empty
MesajSubiect: Re: Mitologii si legende   Mitologii si legende Icon_minitimeLun Feb 03 2014, 23:35

Eu vreau sa continui. Am citit aseara despre acesti adorabiliciosi dragoni, noua ta pasiune. Mereu mi-am dorit sa existe. Sa fi existat* ca nu as vrea sa ies la plimbare intr-o seara frumoasa cand se vad stelele si un dragon sa lumineze seara dandu-mi foc.
Lasand gluma, chiar sunt geniali. Acum un an aveam obsesie pe asa ceva. O.O
Sus In jos
Gekiro
Kaigai
Kaigai
Gekiro


Ryo : 1
Likes : 0

Mitologii si legende Empty
MesajSubiect: Re: Mitologii si legende   Mitologii si legende Icon_minitimeMar Feb 04 2014, 17:07

Da,da,da.Continua.Mi se pare interesant ce ai scris pana acum.Am o sugestie.Daca nu te deranjeaza,ai putea sa adaugi mai multe detalii despre dragonii din celelalte mitologii.
Sus In jos
XanoTHEr.
Chunin Konoha
Chunin Konoha
XanoTHEr.


Ryo : 683
Likes : 36

Mitologii si legende Empty
MesajSubiect: Re: Mitologii si legende   Mitologii si legende Icon_minitimeMar Feb 04 2014, 17:16

Jormungand

Mitologii si legende Pn0o

În mitologia nordică, Jormungand, numit si "Sarpele Midgard-ului", este unul dintre cei trei copii ai lui Loki si ai gigantei Angerbrode. Sub înfătisarea unui sarpe gigant el este alături de tatăl si fratii săi responsabil pentru moartea zeilor din ziua de Ragnarok. Văzând că dimensiunile lui Jormungand cresc considerabil pe zi ce trece, zeii hotărăsc să îl arunce pe fundul oceanului care înconjoară pământul. Conform "Eddelor", Odin a fost cel care a aruncat sarpele în apă. Acesta, a crescut cu timpul si încolăcindu-se împrejurul lumii oamenilor, Midgard, a devenit asa de lung încât era nevoit să îsi muste capătul cozii. În ziua de Ragnarok, Jormungand se va ridica din ocean si va înainta spre uscat. Miscându-se, mările se vor zgudui si vor invada pământul. Cu fiecare răsuflare, sarpele va scuipa venin, care va umple cerul si pământul de otravă. Thor îl va ucide pe Jormungand cu ajutorul ciocanului Mjollnir, însă va muri la rândul său datorită veninului scuipat de sarpe.
Sus In jos
Damaris
Kaigai
Kaigai
Damaris


Ryo : 0
Likes : 27

Mitologii si legende Empty
MesajSubiect: Re: Mitologii si legende   Mitologii si legende Icon_minitimeMar Feb 04 2014, 17:48

Jur că nici nu pot să pronunţ numele, dar e genial. În afară de mărime, aş face stop cardiac dacă aş vedea ceva atâââât de mare. Dar veninul ăla... aş da orice să am şi eu. Aş ucide atâtea mii de persoane ! 
*chiar mă enerva un tip la şcoală cu Thor ăsta, măcar acum pot să-i dau replică că e mort şi să mă lase în pace*.
Ca salut de pa-pa: păstăi.
Sus In jos
Katoka-chan
Kaigai
Kaigai
Katoka-chan


Ryo : 0
Likes : 39

Mitologii si legende Empty
MesajSubiect: Re: Mitologii si legende   Mitologii si legende Icon_minitimeMar Feb 04 2014, 21:50

Ohh, cat de interesant. Aici este un topic bun pentru Nywa fericit)  Ei ii plac astfel de lucruri. Si pe mine pot spune ca ma incanta sa stiu cat mai multe despre mitologie. Astept sa mai postezi cate ceva pentru a afla alte lucruri interesante. Bafta si o seara faina ^^
Sus In jos
discovery
Kaigai
Kaigai
discovery


Ryo : 0
Likes : 0

Mitologii si legende Empty
MesajSubiect: Re: Mitologii si legende   Mitologii si legende Icon_minitimeMar Feb 04 2014, 22:04

Imi aduc aminte de Ragnarok din clasa a 8-a, cand a trebuit sa fac un proiect despre zeii Midgard-ului. Si mie imi place mult sa citesc, mitologi despre creaturi magice. Daca imi mai adus bine aminte, vichingi credeau in zeii midgard-ului. Ma rog continua sa postezi, ca mie imi plac chestiile astea.
Sus In jos
XanoTHEr.
Chunin Konoha
Chunin Konoha
XanoTHEr.


Ryo : 683
Likes : 36

Mitologii si legende Empty
MesajSubiect: Re: Mitologii si legende   Mitologii si legende Icon_minitimeMier Feb 05 2014, 17:43

Leviathani


Mitologii si legende Vi0z

Biblia descrie mai multe fiinţe fabuloase, iar Leviathanul, un formidabil monstru al mărilor, este una dintre ele.

Numele de Leviathan este menţionat în trei dintre cărţile Vechiului Testament: Psalmii, Isaia şi Iov. Demonologii consideră că Leviathan este unul dintre cei şapte prinţi ai iadului, care deţine funcţia de păzitor al intrării în acest lăcaş al întunericului. De aceea, el mai este desemnat şi sub numele de „Gura Iadului“.

Descrierile biblice insistă mai mult asupra puterii şi caracteristicilor sale impresionante, decât asupra unei descrieri propriu-zise. Totuşi, se poate deduce că Leviathanul este o combinaţie de crocodil, şarpe şi dragon, de o mărime neobişnuită.

Termenul a fost preluat în literatură, devenind tot mai cunoscut. De pildă, filosoful britanic Thomas Hobbes foloseşte acest termen pentru a desemna statul, tot mai prezent în viaţa individului. Leviathanul este amntit, ca monstru al apelor, şi în celebrul poem Corabia Beată de Arthur Rimbaud sau în romanul Moby Dick al lui Herman Melville.

În Cartea lui Iov din Biblie, Leviathanul se bucură de o atenţie specială, descrierii sale fiindu-i consacrat un întreg capitol – Capitolul 41. Mai jos, îl reproduc integral:

Spoiler:
Sus In jos
XanoTHEr.
Chunin Konoha
Chunin Konoha
XanoTHEr.


Ryo : 683
Likes : 36

Mitologii si legende Empty
MesajSubiect: Re: Mitologii si legende   Mitologii si legende Icon_minitimeJoi Feb 06 2014, 14:54

Hydra


Mitologii si legende Ilei

Hidra este legendara bestie asemanatoare sarpelui din mitologia greaca. Aceasta creatura era inzestrata cu multe insusiri asemanatoare reptilelor, avand numeroase capete care, atunci cand erau taiate, se inmulteau. Respiratia bestiei era una atat de otravitoare incat pana si urmele lasate de ea puteau ucide pe oricine se apropia. Creatura nu avea un alt nume si traia in lacul Lerna, legendele spunand despre uciderea sa de catre Heracle. Sub lacul Lernei se afla si mitul danaidelor si intrarea in Lumea de Dincolo pe care Hidra o pazea. Aceasta creatura este progenitura lui Tyfon cu Echidna, fii ai Gaiei.
In legende, creatura mitica apare ca provocare data lui Heracle. Eroul trebuia sa o ucida asa cum a facut si cu prima creatura mitica pe care a trebuit sa o doboare: leul nemean. Euristeu a fost cel care i-a dat lui Heracle sarcina de a ucide sarpele pe care Hera l-a crescut tocmai pentru a-i pune capat eroului. Cand a ajuns in mlastinile lacului Lerna, Heracle si-a acoperit gura si nasul cu o carpa pentru a nu muri din cauza fumului otravitor. Heracle a ajuns si in barlogul hidrei care iesea din pestera doar pentru a-i teroriza pe satenii din apropiere si a aruncat cu sageti inflacarate in ea. In lupta corp la corp, Hidra s-a dovedit a fi greu de ucis. Sabia lui Heracle nu facea decat ca, atunci cand taia un cap, doua sa creasca in loc. Creatura ctonica era un fel de hibrit botanic deci, avand si o slabiciune pe care doar eroul a putut sa o gaseasca. Un singur cap din toate cele pe care le avea era nemuritor.
Apolodor realizeaza descrierea luptei dintre cei doi in detaliu. Acesta spune ca Heracle si-a dat seama ca nu poate invinge bestia daca va continua sa ii taie capetele si l-a chemat pe Iolau in ajutor. Acesta a venit cu ideea ca sabia cu care ii taie capetele sa fie una inrosita in foc pentru a cauteriza taieturile capetelor. Pornind din nou la lupta, Heracle taia capetele in timp ce Iolau cauteriza gatul ramas. Hera a vazut acest lucru si a trimis un crab gigant pentru a-l distrage pe Heracle. Heracle a reusit insa sa il invinga, iar capul nemuritor de la Hidra a fost taiat cu o sabie de aur de la Atena. Mai apoi, el a ascuns capul sub o piatra.
Sus In jos
Damaris
Kaigai
Kaigai
Damaris


Ryo : 0
Likes : 27

Mitologii si legende Empty
MesajSubiect: Re: Mitologii si legende   Mitologii si legende Icon_minitimeJoi Feb 06 2014, 18:55

ASTA E AIA DIN JOCUL HERCULE ! 
Deci imi place asa de mult Hydra. E sexy si noi nu stiiim.
Dar serios acum, chiar ai adus informatii interesante :3 si ma astept sa mai postezi o data azi sau cel tarziu maine la pranz. 
Sus In jos
RedLine
Kaigai
Kaigai
RedLine


Ryo : 0
Likes : 0

Mitologii si legende Empty
MesajSubiect: Re: Mitologii si legende   Mitologii si legende Icon_minitimeJoi Feb 06 2014, 19:02

Am vazut la cinema Hercule VS Hydra: Legenda unui erou sau cred ca asa se numea. Oricum a fost tare. Dar in film Zeus l-a ajutat, spunandui punctul slab al Hydrei. Ma rog imi place mult sa citesc mitologi despre creaturi mitologice.
Sus In jos
XanoTHEr.
Chunin Konoha
Chunin Konoha
XanoTHEr.


Ryo : 683
Likes : 36

Mitologii si legende Empty
MesajSubiect: Re: Mitologii si legende   Mitologii si legende Icon_minitimeJoi Feb 06 2014, 19:15

Dragonii legendari: serpi, soparle sau comete la origine?


Mitologii si legende Ouua

Balaurii sau dragonii sunt creaturi intalnite in legende si mituri din diferite culturi din intreaga lume, care au inspirat mereu frica si chiar veneratie.


In Europa, ei sunt identificati cu reptile infioratoare care scuipa foc, imense si asemanatoare ca forma cu soparlele, cu limba despicata ca a serpilor si cu aripi de liliac. In legende, ei sunt dispretuiti si temuti pentru ca le placea sa sechestreze fetele virgine, sa distruga satele si sa adune comori imense.

In cultura veche din Mexic si Africa de Sud, un sarpe acoperit de pene, cunoscut sub diverse nume, era considerat o creatura divina care readuce lumea la viata dupa fiecare distrugere totala.

In China, dragonii sunt creaturi amfibii, care traiesc si in apa, de la oceane, lacuri, rauri pana la picaturile de ploaie, dar si pe uscat. Ei sunt venerati ca simboluri ale vietii, norocului si fertilitatii, capabile sa aduca ploaia in timp de seceta.

Sunt animale-mozaic ce poseda corpul unui sarpe, solzii unui peste, ghearele vulturului, coarnele cerbului si chipul unei alte creaturi mitice numita "gilin" care se aseamana cu o caprioara, dar al carei corp este invaluit in flacari.

In ciuda acestor diferente, dragonii prezenti in culturile din intreaga lume isi au originile in reprezentatii vagi ale unor creaturi care au existat intr-adevar, incepand de la serpi, pana la alte reptile infricosatoare.

De-a lungul timpului ei au capatat trasaturi si forme mai exotice si mai precise intrucat au inglobat superstitiile si intruchiparile localnicilor dintr-o anumita zona si au imprumutat, de asemenea, caracteristicile animalelor specifice regiunii.

Aceasta lista scurta de creaturi si fenomene naturale incearca sa arate ce se crede ca ar fi inspirat infatisarea dragonilor.

Aligatorul chinezesc
Se presupune ca aligatorul chinezesc a fost sursa de inspiratie pentru dragonul asiatic. In mitologia chineza dragonii erau reprezentati in stransa legatura cu apa.

Ei erau pazitorii ploii datatoare de viata, dar ei puteau de asemenea sa provoace inundatii devastatoare in timp de furie. Aligatorii chinezesti pot atinge in lungime aproape doi metri si pot fi vazuti plutind deasupra apei, unde pititi isi asteapta prada. Aceasta specie de animale este pe cale de disparitie.

Dragonul gulerat
Dragonul gulerat este o soparla mica ce se gaseste in zonele impadurite din nordul Australiei. Asa cum sugereaza si numele, acest tip de soparla are in jurul gatului un "guler" larg de piele sustinut de cartilagii care se extinde ca o umbrela atunci cand soparla se simte amenintata.

Daca aceasta nu este suficient pentru a-l speria pe dusman, dragonul gulerat se poate ridica in doua picioare si va fugi, dar in loc sa fuga cu coada intre picioare, dragonul o va lasa sa atarne in spate pentru a-si deruta atacatorul.

Dragonul cu barba
Dragonul cu barba este de asemenea originar din zonele impadurite ale Australiei. Are numerosi tepi care ies din pielea din jurul capului si poate sa umfle o "punga" care se afla sub barbie pentru a parea si mai amenintator.

Dragonul cu barba poate sa isi schimbe nuanta culorii, de la deschis la inchis, sa reflecte anumite stari emotionale si poate sa isi regleze temperatura corpului. Ca si dragonul gulerat, poate sa se ridice pe picioarele din spate si sa fuga.

Pitonul
Pitonii se numara printre cei mai mari serpi din lume, iar pitonul indian reticulat este considerat a fi fost o sursa de inspiratie in studiul dragonilor in timpurile vechi.

Pitonii isi omoara prada prin strangulare. In calatoriile sale prin lume, naturalistul roman, Pliny, sustine ca a vazut un dragon atat de mare, incat ar fi fost capabil sa stranguleze un elefant.

Este posibil ca ceea ce a descris asfel Pliny, sa nu fie decat pitonul reticulat, un sarpe care poate ajunge la o lungime de pana la 10 metri.

Dragonul zburator
Dragonul zburator din sud-estul Asiei este o soparla mica ce poate sa sara dintr-un copac in altul, folosindu-se de extremitati din piele care seamana cu niste aripi.

Aceste soparle pot avea pana la zece centimetri si se hranesc cu furnici si alte insecte mici. Aripile lor sunt sustinute de cinci pana la sapte nervuri care ies din corp si pot zbura pana la noua metri.

Aripile sunt adesea viu colorate si prezinta dungi sau puncte. Dragonul zburator poate sa isi adune aripile si astfel sa si le ascunda ca sa nu atraga atentia.

Dragonii Komodo
Dragonii Komodo din Indonezia sunt cele mai mari soparle in viata din lume. Ele pot sa atinga lungimea de trei metri si pot alerga la fel de repede ca si un caine, dar numai pe trasee scurte. Dragonii Komodo se hranesc cu animale vii si pot vana chiar si prazi mai mari ca dimensiune decat ei.

Au o coada subtire si musculoasa si o muscatura puternica. Chiar si o zgarietura usoara poate fi mortala sau poate duce la infectii grave din cauza bacteriei septice din saliva acestor soparle. Ar fi fost posibil ca dragonii Komodo sa fi fost sursa de inspiratie pentru dragonii europeni, doar ca europenii l-au descoperit abia in 1900.

Megalania Prisca
Acest animal putea sa atinga in lungime peste noua metri si sa cantareasca 450 de kilograme, fiind cea mai mare soparla din toate timpurile.

Megalania a trait in zonele salbatice din Australia, in Epoca de Gheata si era capabila sa vaneze creaturi de doua ori mai lungi decat ea si de zece ori mai grele, omorandu-le cu ajutorul dintilor ascutiti si al ghearelor imense. In latina, numele ei inseamna "stravechiul urias macelar".

Pterosaurs
Dintre toate creaturile care au existat, se pare ca Pterosaurs este cel mai apropiat ca infatisare de dragonii din legendele europene. O reptila fara pene, Pterosaurs zbura cu ajutorul unor aripi sprijinite de un membru care aducea a deget foarte subtire si lung.

Cel mai mic Pterosaurs era cat o vrabie, in timp ce aripa intinsa a unui Quetzalcoatlus, numit astfel dupa zeul aztec, depasea 12 metri, fiind astfel cea mai mare creatura zburatoare din toate timpurile.

Dragonul de mare
Dragonul de mare este inrudit cu o alta creatura de apa, calul de mare. Poate fi gasit in recifurile stancoase si racoroase din sudul si vestul Australiei.

Tehnic vorbind, dragonul de mare este un peste, insa nu inoata la fel de mult cat se balanseaza, imitand miscarile plantelor subacvatice printre care si traieste de altfel.

Acest dragon are aripioare inotatoare asemanatoare cu frunzele, extremitati aproape transparente si o gura sub forma de tub care il ajuta sa absoarba larvele de peste si crustaceele cu care se hraneste.

Elementul surpriza: Cometele
Dragonii erau adesea identificati cu serpi cu aripi, cu cozi lungi, prevestitori ai blestemului sau ai norocului. Numele zeului aztec, Quetzalcoatl, inseamna literar, sarpe inaripat.

Pentru oamenii care au trait in timpuri indepartate, o cometa care traversa cerul cu o coada lunga de cativa kilometri, aducea foarte bine cu un dragon.

Aceasta imagine intruchipeaza cometa Hyakutake. Daca imaginea cometelor a stat la baza aparitiei legendarilor dragoni, atunci este usor de explicat existenta lor in miturile si legendele diferitelor culturi de pe intreg pamantul.

Dragonii romanesti
Balaurii sunt foarte asemanatori cu slavonul zmey: foarte mari, cu inotatoare de pesti si multe capete. Zmeii au derivat din dragonii slavici. Ei sunt fiinte umanoide care pot zbura si care au respiratia de foc.
Sus In jos
Damaris
Kaigai
Kaigai
Damaris


Ryo : 0
Likes : 27

Mitologii si legende Empty
MesajSubiect: Re: Mitologii si legende   Mitologii si legende Icon_minitimeVin Feb 07 2014, 17:45

Am hotărât că vreau să fiu şi eu un dragon, dar nu unul românesc - ăsta, după cum spus-ai tu, poate doar zbura, câh - vreau să fiu un dragon mare şi rău şi să scuip foc şi să aduc o mini-apoicalipsă. 
Yaaaaay. Cââât îmi plac dragonii. 
Sus In jos
XanoTHEr.
Chunin Konoha
Chunin Konoha
XanoTHEr.


Ryo : 683
Likes : 36

Mitologii si legende Empty
MesajSubiect: Re: Mitologii si legende   Mitologii si legende Icon_minitimeDum Feb 09 2014, 00:40

Minotaurul

Mitologii si legende Minotaur


În mitologia greacă, Minotaurul (în limba greacă: Μινόταυρος, Minótauros) era o creatură fabuloasă jumătate om și jumătate taur. El locuia în marele Labirint construit de către arhitectul Dedal la porunca regelui cretanMinos. Cuvântul "Minotaur" este traducerea grecească a sintagmei "Taurul lui Minos". Această creatură era cunoscută și sub denumirea Asterius sau Asterion, nume pe care l-a purtat și tatăl vitreg a lui Minos.
Se spune că înainte de a deveni rege, Minos a cerut zeului grec Poseidon un semn pentru a-l asigura că el și nu fratele său era urmașul tronului cretan (alte surse spun că s-ar fi lăudat că zeii doreau să îl facă rege). Poseidon a fost de acord și i-a trimis un taur alb deosebit de frumos, cu condiția ca Minos să scrifice acel animal în cinstea zeului. Minos a fost atât de tare uimit de frumusețea taurului încât a hotărât să îl păstreze și a sacrificat în locul lui un altul, cu speranța că zeul nu va observa. Poseidon s-a mâniat și a făcut-o pe soția lui Minos, Pasiphae să își piardă mințile și să se îndrăgostească de taur. Pasiphae a cerut ajutorul luiDedal, care i-a construit o vacă de lemn, acoperită cu piele și goală în interior. Regina a intrat în această construcție și prin uniunea ei cu taurul alb a rezultat Asterius (cel strălucitor) sau Minotaurul. După unele variante, taurul alb a devenit Taurul Cretan, capturat de Hercule în una din muncile acestuia.



Mitologii si legende 180px-Minotaur



Minotaurul avea trup uman și cap și coadă de taur. Pasiphae l-a alăptat și l-a îngrijit cât timp acesta a fost prunc, dar după ce a crescut a devenit feroce. După ce a primit sfat de la Oracolul din Delphi, Minos i-a poruncit lui Dedal să construiască un labirint gigantic în care să fie ținut monstrul. Labirintul se afla sub palatul lui Minos, în Knossos.
Între timp Androgeus, fiul lui Minos, este ucis de către atenieni, care erau invidioși pe victoriile acestuia obținute la Jocurile Panatenaice. Alții spun că a fost ucis de taurul alb al lui Poseidon la Maraton, acțiune pe care o plănuise Aegeus, regele Atenei. Pentru a se răzbuna, Minos a declarat război Atenei și a obținut o strălucită victorie. Ca tribut, a cerut la fiecare nouă ani (sau în fiecare an, după unele variante) câte șapte tineri atenieni și șapte fecioare pentru a-i arunca în Labirint și a-i lăsa să fie uciși și devorați de Minotaur. Când a venit timpul celui de-al treilea sacrificiu, Tezeu, fiul lui Egeu, s-a oferit să ucidă monstrul. Planul lui era de a însoți grupul de tineri atenieni și de a intra în Labirint. Înainte de a pleca, i-a spus tatălui său că la întoarcerea corăbiilor, dacă planul lui a avut succes va înălța pânzele albe în loc de cele negre. Ajuns în Creta, Tezeu se îndrăgostește de Ariadna, fiica lui Minos, cea care îl ajută să găsească ieșirea din labirint cu ajutorul unui ghem de ață. Minotaurul este ucis de Tezeu cu o sabie magică oferită de Ariadna, tinerii atenieni sunt salvați și scoși din Labirint. Cu toate acestea, la întoarcere, Tezeu uită să înalțe pânzele albe ale corăbiilor. Aegeus vede pânzele negre, este cuprins de disperare și se aruncă în mare (marea preia numele regelui atenian: vezi Marea Egee).
Sus In jos
Damaris
Kaigai
Kaigai
Damaris


Ryo : 0
Likes : 27

Mitologii si legende Empty
MesajSubiect: Re: Mitologii si legende   Mitologii si legende Icon_minitimeDum Feb 09 2014, 20:38

Aaaa, ce scriiiiiis. Mă omoară. Am luat cu copy paste în word ca să pot citi. Uite ce fac eu ca să citesc, mm. 
Poseidon a avut un taur? o.o Father of Mary. Nu ştiam asta. 
Jur, vreau şi eu în Creta. Ce numai jemnii ăştia? [-( o să mă duc *se uita în jos, spre Iad, la copii lui Lucifer* - O să vedeţi voi. O să fiu ca o zeiţă, ceva. 
Aegeus se putea sinucife şi el într-un mod mai elegant. Nasolul. 
Aştept să mai postezi :3 
Sus In jos
XanoTHEr.
Chunin Konoha
Chunin Konoha
XanoTHEr.


Ryo : 683
Likes : 36

Mitologii si legende Empty
MesajSubiect: Re: Mitologii si legende   Mitologii si legende Icon_minitimeDum Feb 09 2014, 22:07

Hades

Mitologii si legende Hades_3c3716fda749bf

Hades, zeul infernului, fiul lui Cronos și al Rheei. Ca și ceilalți frați ai săi, când s-a născut, Hades a fost înghițit de tatăl său, apoi dat afară. Mai târziu a participat la lupta dusă de olimpieni împotriva titanilor. Când s-a făcut împărțirea Universului, lui Zeus i-a revenit Cerul, lui Poseidon - Marea, iar lui Hades - lumea subpământeană. Hades sălășluia în împărăția umbrelor, pe care o cârmuia alături de soția sa, Persefona (în legătură cu răpirea Persefonei vezi și Demeter). El nu îngăduia nimănui, odată ajuns acolo, să mai vadă lumina zilei. Când Heracles a trecut hotarele Infernului, s-a lovit de împotrivirea lui Hades, pe care l-a rănit cu o săgeată, silindu-l să se refugieze în Olympus. Numele de Hades era evitat de cei vechi, care se fereau să-l pronunțe, socotindu-l aducător de nenorociri. Cel mai adesea el era invocat sub numele de Pluton (Zeul cel bogat), aluzie la bogățiile nemăsurate care se ascundeau în măruntaiele pământului. Hades este și un nume sinonim cu împărăția subpământeană pe care o stăpânește zeul cu acest nume. După diferite surse mitologice, această împărăție cuprinde Tartarul, Câmpia Asfodelelor, și tărâmul paradisiac destinat eroilor și celor favorizați de zei, precum și sufletelor oamenilor virtuoși - Elysium sau Câmpiile Elizee.


Ultima editare efectuata de catre Kakashi-san in Mier Feb 12 2014, 20:35, editata de 1 ori
Sus In jos
XanoTHEr.
Chunin Konoha
Chunin Konoha
XanoTHEr.


Ryo : 683
Likes : 36

Mitologii si legende Empty
MesajSubiect: Re: Mitologii si legende   Mitologii si legende Icon_minitimeMar Feb 11 2014, 16:20

Cerberii


Mitologii si legende Cerber-cainele-mitic-cu-trei-capete1-300x194

În mitologia greacă, Cerber este câinele monstruos cu trei capete, considerat frate cu Hidra din Lerna și Leul din Nemeea. Mama sa este Echidna, iar tatăl său este Typhon. Avea pe spate o mulțime de șerpi agresivi, iar coada lui era tot un șarpe. Este "câinele lui Hades", deoarece păzește intrarea în Infern, permițând doar sufletelor morților să intre, dar mai ales veghează ca nimeni să nu mai iasă, împiedicându-le întoarcerea în lumea celor vii. Deși este invincibil, a fost totuși învins de două ori: o dată prin forță fizică, de Heracles, iar altă dată prin forță spirituală, de Orfeu și cântecul lui. Acesta mai are un rol foarte important în cartea "Divina Commedie" de (Dante Alighieri). Ajuns în Infern, Dante îl întâlnește în al treilea cerc pe Cerber. Această întâlnire are loc înainte de râul Styx, fiind cercul al V-lea.

Se spune ca din saliva otravitoare a cerberului s-a nascut planta toxică care se numea aconit sau omeag. Romanii si grecii puneau in mainile mortilor o monedă si o prajitură.Moneda era plata pentru Charon,cel care duce mortii peste raul styx iar prajitura îi era data lui Cerber pentru a-l calma.
Sus In jos
Damaris
Kaigai
Kaigai
Damaris


Ryo : 0
Likes : 27

Mitologii si legende Empty
MesajSubiect: Re: Mitologii si legende   Mitologii si legende Icon_minitimeMar Feb 11 2014, 23:48

Asta mai zic si eu animal de companie. BESTIA CU TREI CAPETE ! Daca pazeste intrarea in Infern e cainele meu, nu al lui Hades! Asa, ca sa se stie cine e stapana. 
Uuuu, prajitura. Da' de unde, Cerber e un catelus cuminte si adorabil, imi aduce mereu prajitura s-o pap eu. El mananca doar oameni. 
Sus In jos
XanoTHEr.
Chunin Konoha
Chunin Konoha
XanoTHEr.


Ryo : 683
Likes : 36

Mitologii si legende Empty
MesajSubiect: Re: Mitologii si legende   Mitologii si legende Icon_minitimeMar Feb 11 2014, 23:56

Varcolaci


Mitologii si legende Underworld_Evolution_William




Vârcolacul este, în mitologia românească o ființă fabuloasă, un demon care mănâncă Soarele și Luna, generând în acest fel fazele Lunii și eclipsele. Multiplele reprezentări ale acestei creaturi, de la animale reale (lupi,câini), la cele fantastice (zmei, balauri) au condus la un mister asupra formei demonului. Vârcolacul este reprezentarea răului care disturbă ordinea firească a lumii, iar orice abatere de la ordinea stabilită de comunitate poate genera un vârcolac. Astfel, vârcolacii, ca și strigoii sau moroii, pot proveni din foarte multe surse, cum ar fi: copii nebotezați, născuții cu anomalii, oameni care și-au ucis un frate sau o soră, sau chiar o acțiune contrară unei tradiții poate genera un vârcolac. Omul-vârcolac se va transforma în timpul unei eclipse, iar de cele mai multe ori, sufletul său este cel care va urca în cer și va mânca Soarele sau Luna. Dacă legătura sufletului cu trupul este întreruptă în timpul transformării, sufletul este pierdut pe vecie.


Etimologia cuvântului pare a proveni din bulgară sau sârbă, din vylx + dlaka ce însemna cu păr de lup. Mitologia strămoșilor daco-gețipare a fi influențat, de asemeni, mitologia românească, mai ales prin cultul lupului, care legată și de creatura vârcolac. De cele mai multe ori era suficient ca Luna să aibă o culoare roșietică, pentru ca românul să tragă concluzia că vârcolacul mănâncă Luna iar sângele astrului se prelinge printre colții făpturii. Modurile de alungare sunt numeroase și implică de obicei zgomotele de metale, cum ar fi tragerea clopotelor, baterea fiarelor între ele.


Cu timpul, aceste creaturi fantastice, vârcolacii, au prins contur atât în cinematografie cât și în literatură. Astfel, peste tot în lume au apărut cărți și filme pe această temă, care au stârnit curiozitatea și interesul atât adolescenților cât și adulților. În operele respective autorul, sau regizorul, conturează o imagine subiectivă a acestei creaturi mitice.
Sus In jos
Damaris
Kaigai
Kaigai
Damaris


Ryo : 0
Likes : 27

Mitologii si legende Empty
MesajSubiect: Re: Mitologii si legende   Mitologii si legende Icon_minitimeMier Feb 12 2014, 00:02

Ce sa manance ma? SA-MI MANANCE MIE PRANZU'? Pai ce facem aici? 
Copii nebotezati? Pot fi si eu un varcolac? Nu-s botezata. Yay. SUNT UN DEMON, la naiba :3
o.o Astea sunt niste informatii chiar tari. Imi plac maxim demonii. Mai adu despre ei :3 orice soi de demon, ca varcolacii astia dubiosi. 
Sus In jos
XanoTHEr.
Chunin Konoha
Chunin Konoha
XanoTHEr.


Ryo : 683
Likes : 36

Mitologii si legende Empty
MesajSubiect: Re: Mitologii si legende   Mitologii si legende Icon_minitimeMier Feb 12 2014, 00:12

Hipogriful


Mitologii si legende F80d7cf470_11833158_o2






Hipogriful este o ființă legendară zamislită, spune legenda, în urma împerecherii unui grifon cu o iapă. Această creatură legendară a apărut în literatură încă din secolul al XVI-lea și este folosită până și în prezent în operele literare fantastice care apar pe piața de profil. Fiind o creatură de legendă și totodată falnică și curajoasă, creatura se pare că era înzestrată cu puteri magice sau, după cum spun alți scriitori, era zamislită chiar din magie.
Hipogriful a apărut pentru prima dată în scrierile lui Ludovico Ariosto, cel care a și descris pentru prima dată falnica himeră. Conform descrierilor primilor învățați care au utilizat elemente fantastice în cărțile lor se spune că ghearele, capul de vultur și aripile sale sunt cele ale unui grifon, în timp ce restul corpului este acela al unui cal.
Sus In jos
Damaris
Kaigai
Kaigai
Damaris


Ryo : 0
Likes : 27

Mitologii si legende Empty
MesajSubiect: Re: Mitologii si legende   Mitologii si legende Icon_minitimeMier Feb 12 2014, 00:21

Asta e inorogul pe care zbor cand ma duc sa iau ciocolata. :3 
Lasand la o parte gluma, chiar e interesant. Tot topicul in general. Cam peste tot apar varcolaci, vampiri - cat ii pot ura pe astia -, dar aici e pliiiin de chestii de care nici nu am auzit. E fascinant. Ti-am mai spus ca sunt intr-un fel obsedata de chestii d-astea? Ador sa citesc. Despre aproape orice si legendele ma atrag destul de mult. Tu aduci informatii chiar interesante. Abia astept sa mai postezi. Ma intreb despre ce o sa ne mai spui. 
Sus In jos
XanoTHEr.
Chunin Konoha
Chunin Konoha
XanoTHEr.


Ryo : 683
Likes : 36

Mitologii si legende Empty
MesajSubiect: Re: Mitologii si legende   Mitologii si legende Icon_minitimeMier Feb 12 2014, 20:18

Himera

Mitologii si legende Chim%C3%A8re_GOW_III


Himera (greacă Χίμαιρα derivat din χίμαρος, khimaros „capră”) reprezintă în mitologia greacă un monstru tricefal, având un cap de leu, unul de capră și unul de șarpe sau de balaur. După Hesiod, este un monstru feminin, născut din cuplul Echidna-Typhon. Termenul himeră mai este folosit pentru a descrie orice monstru compus din mai multe părți de animal.

Prima descriere a Himerei apare în Iliada lui Homer, „o creatură de origine zească, nu umană, în față un leu, în spate un șarpe și o capră în mijloc, și scuipând un foc infernal.” După Homer răutatea și ura Himerei față de alții este cauzată de Amisodaros, regele Cariei, care a crescut-o ca să terorizeze pământurile înconjurătoare. O altă descriere a ei apare în Teogonia a lui Hesiod, „Ea [Echidna] a născut Himera, care scuipa un foc infernal, o bestie măreață și înfricoșătoare, puternică și agilă. Capetele ei erau trei: unul a unei leu, unul a unei capre și al treiea a unui șarpe, un drakon puternic”.În opera Bibliotheca se sugerează că monstrul sufla foc prin capul de capră. Alexandru Mitru o descrie „Iar Himera aceasta avea corpul de capră, cu-o coadă de balaur, un grumaz de leoaică și două capete. Din boturile ei tâșneau, când răsufla, torente-nvăpăiate de foc mistuitor”.
Himera este în general considerată un monstru de gen feminin, deși este de obicei portretizată în arta grecească ca având o coamă de leu.
Există mai multe genealogii ale himerei. Hesiod relatează cum ea a conceput împreună cu fratele ei, Orthos, Sfinxul și leul din Nemea. O altă versiune spune că este fica Echidnei și a lui Orthos, majoritatea autorilor consideră că este fica Echidnei și a lui Typhon, soră a lui Cerber și a Hidrei.
Zărirea Himerei era considerată de rău augur. Monstrul grecesc apărea de obicei înainte de producerea unor dezastre, cum ar fi: naufragii, furtuni violente și erupții vulcanice.
Vergilius plasează Himera la porțile lui Hades împreună cu alți frați de-a ei și a altor creaturi monstruoase.

Tărâmul regelui Iobates, Licia, era terorizat de către Himeră. Acesta îi ordonă lui Belerofon să o ucidă. Autorul cărții Bibliotheca descrie moartea ei astfel „Belerefon a urcat pe Pegas, calul său înaripat născut din Medusa și Poseidon, și zburând sus în aer a doborât Himera folosind arcul și săgețile sale”. Al. Mitru descrie cum Belerofon, sfătuit de Atena, aruncă țepușe de plumb în gurile Himerei, plumbul se topește datorită focului himerei și astfel o ucide pe bestie.

Originea acestui monstru poate fi atribuită vulcanulului cu numele Chimaera lângă Phaselis, în Licia și a erupților sale frecvente sau a văii vulcanice lângă Cragus.
Există posibilitatea ca Himera să simbolizeze frigul iernii: capul ei de leu - gerul, capul de capră - furtunile de zăpadă (în greacă agis înseamnă atât cu trasături de capră cât și funtună) și capul de șarpe - bolile iernii. Numele ei, Himera (Khimaira), poate fi derivat din cuvintele grecești kheima (frig, ger, iarnă) și aera (aer). Tatăl ei, Typhon, este considerat demonul furtunilor de zăpadă și mama ei, Echidna, demonul boliilor.
Himera poate fi asociată cu constelația capricorn, capra cu coadă de șarpe, a cărei apariție însemna începerea iernii. Inamicul său, Pegas, identificat cu constelația Pegas apărea primăvara pentru a o „alunga” de pe cer.
Sus In jos
Damaris
Kaigai
Kaigai
Damaris


Ryo : 0
Likes : 27

Mitologii si legende Empty
MesajSubiect: Re: Mitologii si legende   Mitologii si legende Icon_minitimeMier Feb 12 2014, 21:04

Himera e un monstru? Genial. Deja incepe sa-mi placa. Ma rog, majoritatea cam sunt, dar nu la toti a scris asta [-(. A murit din cauza unui arc si din cauza unor sageti? Triiiiiist. Si incepuse asa de misto textul. Mai pui in seara asta? *se roaga la Lucifer sa da. * 
Sus In jos
XanoTHEr.
Chunin Konoha
Chunin Konoha
XanoTHEr.


Ryo : 683
Likes : 36

Mitologii si legende Empty
MesajSubiect: Re: Mitologii si legende   Mitologii si legende Icon_minitimeMier Feb 12 2014, 22:55

Pasarea Phoenix

Mitologii si legende Phoenix-bird

Pasărea Phoenix (grecescul Φοῖνιξ, phoínix, uneori Phönix) este o pasăre mitică, care posedă proprietatea de autoincendiere periodică și regenerarea din propria cenușă. Este considerată a fi o pasăre oraculară.
Are o longevitate extraordinară, ce diferă de la autori la autori, unii afirmând că trăiește de la 500 la 13.000 de ani. Este singura din specia ei, deși nu se poate reproduce. Atunci când lunga sa viață este pe terminate ea își simte sfârșitul, aceasta își face un cuib din plante aromatice și tămâie; dă foc apoi cuibului, se întinde, arzând odată cu cuibul, iar din cenușa sa se formează o altă pasăre. Noua pasăre o îngroapă pe cea precedentă, punându-i rămășițele într-un înveliș de smirnă și tămâie in formă de ou și ducându-le la sanctuarul din Heliopolis.

În unele mituri cosmogonice egiptene, pasărea Benu este ființa cea mai bătrână de pe lume. Când prima bucată de pământ ieșise din apele întunecate ale Haosului, strălucitoarea pasăre Benu coborâse pe movila primordială. Țipătul ei era primul sunet auzit vreodată. Cele mai timpurii referiri la pasărea Benu o descriu ca fiind o codobatură galbenă, dar ulterior va fi prezentată ca un bâtlan.
Termenul de benu provine dintr-un verb de origine egipteană, care are sensul de "a răsări" , "a străluci". Se poate ca inițial pasărea benu să fi fost identificată cu Venus ca Luceafărul de Dimineață, fiind astfel precursorul reînnoirii creației în zorii zilei. Țipătul păsării benu reprezintă punctul când timpul începuse. Totodată, ea era pasărea care anunța sfârșitul timpului și reîntoarcerea în lumea haosului.
În Textele de la Piramide, pasărea benu este asociată cu zeul creator al Soarelui. La Heliopolis, centrul închinării solare, pasărea s-ar așeza pe piatra de benben (un obelisc primitiv) sau în ramurile unei salcii sacre. Când faraonii ar ajunge la o perioadă de domnie de 30 de ani, aceștia rugau pasărea sacră să le reînnoiască puterea și vitalitatea.
Zeii Ra și Osiris pot fi identificați cu pasărea benu, expresie a "cunoașterii secrete" corelate cu cei doi zei. Ca manifestare a lui Osiris, pasărea benu conduce spiritele celor morți prin pericolele lumii subterane. Unele vrăji din Cartea Morților invoca transformarea morților în păsări benu, pentru a putea călători liber între cele 2 lumi.
Se pare că pasărea benu a fost prototipul mitului clasic al păsării Phoenix, creatură unică pe Pământ, neavând semeni. În sec 5 î.Hr, Herodot afirma că a vizitat Heliopolisul și că i se povestise despre o pasăre grandioasă numită Phoenix. Aceasta era colorată în auriu și purpuriu, iar pasărea vizitase templul soarelui la Heliopolis odată la 500 de ani, cărând cenușa părintelui ei într-un ou de smirnă. Se presupune că din acest ou va ieși următoarea pasăre Phoenix. Astfel, grecii adoptă pasărea Phoenix ca emblemă a ciclurilor vieții și ale morții, a eternelor renașteri din propria cenușă.
Sus In jos
Continut sponsorizat





Mitologii si legende Empty
MesajSubiect: Re: Mitologii si legende   Mitologii si legende Icon_minitime

Sus In jos
 
Mitologii si legende
Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Cele mai înfricoşătoare 9 legende urbane japoneze

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Naruto Fan-Club Romania  :: Dezbateri-
Mergi direct la: