Naruto Fan-Club Romania
Bine ai venit!
Sperăm să te distrezi pe forumul nostru.

Sfat: Pentru a avea acces la toate informațile forumului si pentru a face parte din comunitatea noastră, te rugăm sa te înregistrezi.

Naruto Fan-Club Romania

Un forum tematic Naruto dedicat experienţei unice de a deveni un ninja!
 
PortalAcasaCautareConectareInregistrare
Boruto episodul 154 îl puteți găsi AICI

 

 Nu suportăm profesorii?

In jos 
AutorMesaj
Damaris
Kaigai
Kaigai
Damaris

Ryo : 0
Likes : 27

Nu suportăm profesorii? Empty
MesajSubiect: Nu suportăm profesorii?   Nu suportăm profesorii? Icon_minitimeMier Dec 31 2014, 13:21

Auzim tot mai mulţi elevi spunând că urăsc câte-un profesor. Pe lângă termenul exagerat, mi se pare o afirmaţie spusă făra judecată.
Ce înseamnă să fii profesor? Ce înseamnă promisiunea meseriei acesteia? Ce înseamnă să respecţi?
Da, dragilor, respectul. Respectul pentru munca depusă de a ajunge acolo şi mai ales pentru puterea de a continua! Pentru ce? pentru viitor! Se bazează pe noi, şi noi spunem că îi urâm? Majoritatea producătoare de lâna - că asta fac oile - nu realizează nimic din toate acestea. Tot mai mulţi apar la televizor, devin reprezentanţi ai României, dar ei vorbesc în termeni de "marea majoritate" "vroiam"... şi nu mai comtentez. Aşadar, trebuie să trecem pe la şcoală şi pe la unele materii pentru a ne forma o cultură generală din două simple motive: pentru noi înşine şi pentru a nu ne face de râs în cadrul unei discuţii.
Sus In jos
Matsuri
Kaigai
Kaigai
Matsuri

Ryo : 0
Likes : 35

Nu suportăm profesorii? Empty
MesajSubiect: Re: Nu suportăm profesorii?   Nu suportăm profesorii? Icon_minitimeMier Dec 31 2014, 16:10

Eu sunt total contra jignirii unui profesor. Când spui că nu îl suporți, o spui probabil din cauza unei note mici sau a unei nedreptăți existentă doar în capul tău. Proesorii își dau silința ca noi să înțelegem ceva, iar noi ce facem? Spunem că nu-i suportăm? Nu e ceva corect. Adică, e o lipsă de respect.
Sus In jos
BloodCrown.
Kaigai
Kaigai
BloodCrown.

Ryo : 0
Likes : 8

Nu suportăm profesorii? Empty
MesajSubiect: Re: Nu suportăm profesorii?   Nu suportăm profesorii? Icon_minitimeMier Dec 31 2014, 16:25

Consider că nu se prea poate lua întotdeauna apărarea unui profesor...studiile ar trebuie să denote spiritualism, activitate-n colectiv, optimism şi puncte forte destul de bine definite în personalitatea şi carisma fiecărui profesor. Îi subestimaţi/supraevaluaţi....şi e grav. Profesorii sunt doar profesori. Sunt călăii, regii şi regizorii orei la care un colectiv ia loc. Elevii sunt doar nişte supernove haotice. Suntem plini de dispreţ în ochii profesorilor....: ) Change your mind.
Sus In jos
Chocolate
Kaigai
Kaigai


Ryo : 0
Likes : 30

Nu suportăm profesorii? Empty
MesajSubiect: Re: Nu suportăm profesorii?   Nu suportăm profesorii? Icon_minitimeMier Dec 31 2014, 16:48

BloodCrown, nu cred că ai întrutotul dreptate. Majoritatea profesorilor pe care i-am avut la clasă au fost tocmai opusul, au încercat să fie cât mai apropiați de elevi și chiar să îi înțeleagă, și nicidecum nu suntem, citez, plini de dispreț în ochii profesorilor.
Personal, înțeleg ura față de profesori, și chiar am experimentat-o - chiar și atunci când a fost vina mea (am copiat tema și profa mi-a pus 2, dar am trecut peste). Lucrurile se schimbă pe măsură ce te maturizezi, și înțelegi că de fapt ura asta este complet irațională--sigur, aici intervine și ideea de maturitate psihologică, ceea ce nu se întâmplă în toate cazurile. În orișice caz, este ideea de a urî superiorii: ca elev, urăști profesorii, ca adult, urăști șefii, sistemul, conducerea, și toate cele, doar pentru faptul că te nedreptățesc; și aici nu este întotdeauna nejustificat.
Este o cu totul altă chestie să urăști persoana care îți este profesor--nu pentru meseria pe care o are, și pentru persoana care este; ar fi putut fi și gunoier, și ai fi putut să urăști persoana respectivă din cauza personalității. Spre exemplu, am o profesoară absolut extraordinară, probabil cea mai bună din liceu și din oraș, și am tot respectul pentru meseria ei și știu că nu vrea altceva decât să reușim în viață. Dar ca persoană, nu pot să o suport. Am încercat, de multe ori, dar de fiecare dată reușește să mă calce pe nervi. Și sunt sigură că nu sunt singura în această situație.
Sus In jos
BloodCrown.
Kaigai
Kaigai
BloodCrown.

Ryo : 0
Likes : 8

Nu suportăm profesorii? Empty
MesajSubiect: Re: Nu suportăm profesorii?   Nu suportăm profesorii? Icon_minitimeMier Dec 31 2014, 17:20

Empatia trebuie să intervină şi-n cazul tău, nu, Chocolate ? Dar nu este numai cazul tău. Nu e vorba de ură... e greşit să urăşti sau să ,,nu suporţi" cum îi ziceţi voi...profesorii ar trebui să gândească într-un mod obiectiv. Obiectivitatea aduce progrese în astfeld e cazuri, pot spune. Ura şi superficialitatea sunt doar o mică urmă de limitare împotriva adevăratei conştiinţe umane; e greşit să urăşti, pe scurt.
Sus In jos
Seith
Kaigai
Kaigai
Seith

Ryo : 0
Likes : 3

Nu suportăm profesorii? Empty
MesajSubiect: Re: Nu suportăm profesorii?   Nu suportăm profesorii? Icon_minitimeMier Dec 31 2014, 17:43

Nu cred că e moral sau raţional să urăşti toţi profesorii, înţeleg să acumulezi dispreţ faţă de unul care nu predă lecţia pe placul tău, te nedreptăţeşte sau pur şi simplu te deranjează felul în care vorbeşte şi modul său de a relaţiona cu elevii. 
Da, nici mie nu-mi plac unii profesori şi după mine şcoala de acum este foarte prost formată, pe lângă faptul că majoritatea te pun să toceşti nişte lucruri care oricum nu te vor ajuta cu nimic şi le vei uita, dar mai au şi pretenţia să înveţi din plăcere. Mie pur şi simplu mi-e scârbă de sistemul nostru, ei ne învaţă totul despre bec, dar nu şi cum îl aprindem, ar trebui să se bazeze mai mult pe practică pentru că teorie am învăţat destulă şi tocmai de aceea tot mai puţini frecventează şcolile. Desigur, nu e neapărat vina profesorilor, pentru că ei dacă nu predau ceea ce scrie în programă îşi pierd serviciul, însă ar putea fi şi ei mai înţelegători sau să încerce un stil de predare care să ne placă şi nouă, dar să-şi respecte şi programa ceea ce nu e imposibil pentru că am avut şi profesori care au reuşit şi toată lumea învăţa numai de dragul lor.
O altă vină e a părinţilor, şi eu eram obligată de părinţi să iau numai note mari, să învăţ tot timpul, iar dacă  luam note mici îmi făceau un scandal grozav. Sunt sigură că în situaţia mea se regăsesc foarte mulţi adolescenţi, părinţii nu înţeleg că nu mai este ca pe vremea lor să ascultăm ceea ce ni se spune şi să ne fie frică să ripostăm, acum avem dreptul la exprimare, dreptul liber de a ne alege şi face opţiunile, înainte nu se accepta să vii cu lecţia neînvăţată, dacă veneai, ştiu că-mi povesteau ai mei că aveau o riglă cu care îi băteau şi dacă data viitoare nu veneau cu lecţia neînvăţată erau pedepsiţi mai aspru, şi cu toate că toţi învăţau aşa de mult maică-mea mi-a mărturisit că acum nu mai ştie nimic din ceea ce a învăţat acum, iau rămas în minte doar lucrurile practice sau ceea ce i-a plăcut în mod special. Oare ce ar fi dacă în locul timpului acordat pentru toceală, pentru învăţatul comentariului la română aşa cum ni l-a dat profa, am învăţa ceva folositor? Eu cred că atunci totul s-ar schimba şi poate s-ar deschide la mai mulţi minţile şi ar reuşi să treacă peste barierele impuse.
Sus In jos
PalarieDePaie
Kaigai
Kaigai
PalarieDePaie

Ryo : 0
Likes : 5

Nu suportăm profesorii? Empty
MesajSubiect: Re: Nu suportăm profesorii?   Nu suportăm profesorii? Icon_minitimeMar Ian 06 2015, 22:54

Eu am avut destui care erau dusi cu pluta, nu ii uram, dar nici nu ii indrageam. Ma enervam nu pe ei ci pe cei ce i-au angajat, pe cei ce sunt platiti ca sa treaca cu vederea problemele lor (psihiatrii)
Sus In jos
Nekirus
Kaigai
Kaigai
Nekirus

Ryo : 3
Likes : 20

Nu suportăm profesorii? Empty
MesajSubiect: Re: Nu suportăm profesorii?   Nu suportăm profesorii? Icon_minitimeVin Feb 13 2015, 16:39

Rămân la părerea mea că nu orine e făcut să fie pedagog, asta indiferent de cantitatea de informații pe care respectivul sau respectiva le poseda. Ca și în multe domenii există niște caracteristici esenșiale ce diferențiează un profesor bun de unul rău. Ei trebuie să înțeleagă că nu e suficient să îți predai materia și gata. E nevoie de mai mult. E nevoie de dezvoltarea unei relații cu studenții, de discuții, de dezbateri, trebuie să stimulezi elevul, nu să-l lași ca o marmotă în bancă sperând că acumulează informațiile pe care tu le arunci prin clasă. Profesorul bun e acela care e și un psiholog bun, știe să se apropie de elevii lui până într-un punct ce să nu depășească limita decenței și a deontologiei profesionale, știe să-și motiveze elevii să învețe și cel mai important, știe să le ofere o perspectivă asupra materiei lui. E adevărat că mulți nu ar avea ce să caute într-o instituție de învățământ. Nu știu să predea, nu pentru că nu vor, ci pentru că nu sunt făcuți pentru asta.
Și eu am avut profesori care îmi erau antipatici, încă am. Dar niciodată nu le-am arătat nici o formă de disrespect, tocmai din cauza faptului că eram conștient de faptul că nu la mine e problema, ci la el. Și de multe ori ei nu sunt conștieți de acest lucru. Îl priveam pe omul respectiv ca pe cineva mai învârstă care merită respectat doar pentru că a trăit și acumulat mai multă informație ca mine, dar nu l-am considerat niciodată profesor și priveam mataria lui cu un dezinteres total iar dacă voiam să aprofundez cursul o făceam pe cont propriu.
Sus In jos
Continut sponsorizat
Nu suportăm profesorii? Empty
MesajSubiect: Re: Nu suportăm profesorii?   Nu suportăm profesorii? Icon_minitime

Sus In jos
 
Nu suportăm profesorii?
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Naruto Fan-Club Romania  :: Scoala-
Mergi direct la: