Naruto Fan-Club Romania
Bine ai venit!
Sperăm să te distrezi pe forumul nostru.

Sfat: Pentru a avea acces la toate informațile forumului si pentru a face parte din comunitatea noastră, te rugăm sa te înregistrezi.

Naruto Fan-Club Romania

Un forum tematic Naruto dedicat experienţei unice de a deveni un ninja!
 
PortalAcasaCautareConectareInregistrare
Boruto episodul 154 îl puteți găsi AICI

 

 Cugete dintr-un război fals/ Ce-i al omului

In jos 
AutorMesaj
Broutin
Kaigai
Kaigai
Broutin

Ryo : 0
Likes : 0

Cugete dintr-un război fals/ Ce-i al omului Empty
MesajSubiect: Cugete dintr-un război fals/ Ce-i al omului   Cugete dintr-un război fals/ Ce-i al omului Icon_minitimeMier Feb 25 2015, 23:04

După ani şi ani, mă întorc în lumea forumurilor. Sunt veterană aici, mă rog, mulţi dintre voi nu mă cunoaşteţi şi mulţi cu care am m-ai schimbat o vorbă, două prin conferinţe pe skype ori pe chat m-aţi uitat. Deci eu sunt Alexandra aka Aleister aka Broutin bla, bla, bla. (*cries in the corner*)

Voi posta două scurte scrieri.

Cugete dintr-un război fals
 
Şi cum şedeam răpus de vlagă, căci nu-mi mai puteam ţine nici arma în mână, într-o groapă de pământ ce se dorea a ne servi pe post de adăpost cât făceam un schimb cu dus şi întors de focuri, văzusem cum se ridicau impertinenţii încă cu obrajii neadânciţi de griji nechemaţi de nimeni. Ori poate că erau chemaţi, chemaţi de un destin ce le-a fost zămislit şi neputincioşi nu i se puteau împotrivi, căci penelul nu sta în mâna lor, ori mai degrabă le luase minţile voinţa de a se ridica, pe urmă, cu o coroană de lauri în jurul capului, căci ce-ar putea fi mai onorabil decât să te întorci întreg-neîntreg cu rangul de erou al unei cauze care nici măcar nu se dovedeşte a fi a ta. 
Onoraţi-vă ţara, dar voi să nu îndrăzniţi a nutri la onoruri căci de-ar fi să vă întoarceţi vii nu v-am mai trimite să vă osteniţi în locul nostru.”Conchideam buimăcit de fulgerele nesfârşite ce îmi înceţoşaseră privirea, şi dacă fulgerele unei furtuni nu fac decât să te înfioare, acestea ce le vedeam, de aveai ghinionul să te zărească îţi sfâşiau carnea.
Iarăşi ce fel de neghiobie e să duci un război care nu-i întru fiinţa ta? Nu fusesem noi fericiţi de a ne naşte oameni, ci nu fiare, de a fi învăţaţi ce-i drept şi ce-i nedrept? De ce suntem acum aruncaţi de cei ce ne-au adunat sub puterea lor aparent ocrotitoare pe un câmp, împinşi fiind să ne vânăm ca fiarele, căci ei au idealuri supraomeneşti ce sunt însă plătite cu sânge de om?
Întrebările acestea mi se iveau adesea în minte şi mă îndoiam atunci că ne-ar mai putea înălţa ceva, când noi luptam să apărăm un subterfugiu numit virtute. Să ne fie milă de noi şi de ai noştrii ca să-i înfruntăm pe alţii ce-i apără pe ai lor, virtute ce se regăseşte la amândouă turmele pribegi, de altfel.
Şi cum mă uitam în juru-mi, nu puteam decât să-mi zic: 
-Ce neghiobie! Războiul ca „unealtă a păcii” nu face decât să sădească în generaţiile viitoare teama unei alte încercări de pace. Şi de-ar mai fi război, să se războiască cu ei înşişi, căci va exista o singură victimă, iarăşi celălalt îşi va găsi, în fine, pacea.
Ce-i al omului

Să năzuieşti spre a spera în seamănul tău în vreme de nenorocire, e cum te-ai oferi spre a îmblânzi leul înfometat de zile întregi. Nu l-ai îmblânzi tu, ci s-ar domoli el pe urmă, după ce şi-ar fi potolit foamea iar leşul tău i-ar mai fi servit vreo zi ori două. Căci dacă ai fost prădat, nu-i decât o chestiune de simţământ pân’ ce se vor sătura din tine şi lighioanele cele mai slabe.
Şi nu-i vorbă aici de morală, căci de-ar fi să fii tu prădătorul înfometat ţi-ai urma instinctul şi i-ai prăda şi tu. Pe cei slabi, mai înainte, ca să te simţi stăpân, iar mai pe urmă când vei crede că din oaie ai devenit lup, te vei avânta spre prăzi mai mari şi mai riscante. Ferice de tine dacă vei izbândi, căci de nu te vei îneca în propria-ţi avuţie.
Lupii ce nu vor decât a se înfrupta peste măsură, nu sunt decât oi decepţionate. Dar nu-i cauză de întristare, căci dragi prieteni  precum porcului îi soseşte vremea de a fi sacrificat, şi acestor oi le vine timpul când se vor otrăvi din propriul pocal de aur sau argint, fiecare după posibilităţi. Dar ce e trist, dragi prieteni, e că nu le va jeli nimeni, ci doar se vor sătura de pe urma lor, căci pe timpul în care au fost încă putere nu „au avut” de dat şi altora ce s-ar fi bucurat într-adevăr. Se bucură deci, cei care nu au fost cinstiţi când oaia încă mai avea, acum ce să mai aibă? Îi mai vorbesc din când în când viermii, fericiţi că au fost cinstiţi de însăşi oaia în cauză.
-Din lâna ta ne-om face culcuş, iarăşi pielea ţi-om folosi-o pentru copiii noştri.  Chicoteau cu gurile de le ajungeau nu până la urechi, ci până la ceafă. Aici în humă, noi domnim, iarăşi cei ce vin ne sunt sclavi întru vecie şi nici gând de milă nu vei primi. Avem nevoi mari, căci de puţin nu încape vorba, dar nu e asta atât de omenesc?
Sus In jos
Nekirus
Kaigai
Kaigai
Nekirus

Ryo : 3
Likes : 20

Cugete dintr-un război fals/ Ce-i al omului Empty
MesajSubiect: Re: Cugete dintr-un război fals/ Ce-i al omului   Cugete dintr-un război fals/ Ce-i al omului Icon_minitimeJoi Feb 26 2015, 17:03

Hei Alexandra, bine ai revenit! Mai postează. Îmi place mult cum scrii. And now, să vedem...

1. Cugete dintr-un război fals - Dintre cele două o prefer pe asta. Îmi place că prin scrieriile tale îți expui oarecum o viziunea despre felul în care privești spre tema abordată. Îmi dă impresia a eseu prozaic, documentat și bine argumentat. Tot ce a scris acolo e adevărat. Practic ai înghesuit toate introspecțiile omenești asupra războilui, toată esența ei plafonată în timp și ai pus-o în mintea unui personaj ce luptă într-un război fals. Dar aici vine întrebarea mea. Nu toate războaiele sunt false? Cred că mai debragă asta încerci să spui prin textul tău. Demontezi războiul din temelii și-i scoți la iveală absurditatea și inutilitatea, însă totuți, noi, ființe raționale le practicăm. Asta pentru că nu suntem întru totul raționali. Instinctul și simțirile sunt inamicii rațiunii, iar noi abundăm în ele. Suntem ființe umane, ființe ce îmbină partea lor animalică cu rațiunea pentru a ne structura nevoile. Cât timp există emoții va exista război. Nu poți privi totul dintr-o perspectică neutră, plafonată, rațională, pentru că tu în esența ta nu ești așa. Așa că, chiar dacă tot ce spui tu are sens, oamenii nu au, așa că pledoria îți este invalidă oarecum. Asta nu e o critică. Ce ai făcut tu e un text literar superb, e pur și simplu părerea mea umilă.

2. Ce-i al omului - Uhm, asta mie mi-a sunat mai mult ca un pasaj din Evanghelia după Sfântul Luca. Really! Nu zic că-i rău, I mean, ca și mai sus e o perspectivă frumos enunțată într-o scriere de calitate. Dar conținutul textului și cu mine nu rezonăm deloc. Oarecum judeci lucrurile dintr-o perspectivă rațional-dogmatică, crezi că spui un adevăr univesal, o privire la adevărata natura a lucrurilor însă nu e așa. Oițele nu există, există oameni. Toți suntem la fel, doar că avem un set de valori, principii diferite. Diferențierea se face prin acestea și partea materială. Poți să fii o oiță deziluzionată toată viața, asta nu schimbă situația cu nimic. Nu există un ”așa trebuie să fie”, ori un ”așa e mereu”. Înțelegi? Sunt și excepții. Oamenii se calcă singuri în picioare, e adevărat, însă realitatea e mult mai sumbră și mai tristă decât ai prezentat-o tu. Pentru că nu există o rațiune a uciderii ființei.
Sus In jos
Damaris
Kaigai
Kaigai
Damaris

Ryo : 0
Likes : 27

Cugete dintr-un război fals/ Ce-i al omului Empty
MesajSubiect: Re: Cugete dintr-un război fals/ Ce-i al omului   Cugete dintr-un război fals/ Ce-i al omului Icon_minitimeDum Mar 29 2015, 12:28

Hei, A! Tu erai A, nu? prietena cu Costin. 
Imi place foarte mult ce ai scris tu acolosa. Intr-un fel scrierea ta mi-a amintit de genul ala de muzica rap din cauza mesajului. Cu toate astea, nu peste tot sunt numai grupuri producatoare de lana. 
Ai rezumat totusi omenirea in cateva randuri, iar asta mi se pare chiar o realizare.
Sus In jos
Continut sponsorizat
Cugete dintr-un război fals/ Ce-i al omului Empty
MesajSubiect: Re: Cugete dintr-un război fals/ Ce-i al omului   Cugete dintr-un război fals/ Ce-i al omului Icon_minitime

Sus In jos
 
Cugete dintr-un război fals/ Ce-i al omului
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Naruto Fan-Club Romania  :: Fan Zone :: Fan Fiction :: Fic-uri Complete-
Mergi direct la: